Hushållsnära tjänster

Känns det som att livet bara springer och att göra-listan aldrig tar slut? Tveka inte att ta hjälp för saker i stan eller på landet, så att du faktiskt kan vara ledig när helgen eller semestern kommer.

Hushållsnära tjänster

Ett par extra, professionella händer i vardagen

Vardagsruljansen tar både tid och energi. Utöver jobb, barn och husdjur ska mat inhandlas, hemmet städas, tvätten strykas, trädgården tas omhand, och så vidare.
Vårt team kan avlasta med flera hushållsnära tjänster – så att du får mer tid över för dig själv och familjen. Vi erbjuder en stor flexibilitet i våra tjänster och vår tillgänglighet – kontakta oss gärna med just dina behov för ditt hus och hem.

Hushållsnära tjänster

Hushållsnära tjänster

Vi på Städhjältarna erbjuder tjänster inom städning av alla dess slag och i den här texten kommer vi gå igenom våra hushållsnära tjänster. Här kommer du få svar på alla praktiska som rör våra tjänster.

Städerska torkar av köksbänk med trasa

Vilka tjänster erbjuder Städhjältarna?

Hushållsnära tjänster är tjänster som rör hemmet. Det kan till exempel handla om städning, snöskottning och barnpassning. Hos oss på Städhjältarna erbjuder vi fyra sorters hushållsnära tjänster, som alla är relaterade till städning. Dessa tjänster är fönsterputsning, hemstädning, storstädning och flyttstädning.

Alla våra tjänster har en Nöjd Kund-garanti. Den innebär att vi kommer ut och åtgärdar ett städmoment kostnadsfritt om du inte är helt nöjd. Därför kan vi stolt säga att alla våra kunder är 100% nöjda.

Fönsterputsning

Fönsterputsning är tjänsten du beställer du när du vill ha dina fönster skinande rena. Det är en syssla som tar lång tid och det är något man lätt skjuter upp. Men ha inte dåligt samvete för det. Det är helt naturligt att vilja göra andra saker än att putsa fönster.

När du beställer fönsterputsning från Städhjältarna putsar våra städhjältar både insidan och utsidan av glaset. Om det är treglasfönster så putsar vi även mellan glasen. Fönster med spröjs, ovanligt stora fönster, fönster som sitter högt upp… vi är vana vid alla sorters fönster. Utsidan av fönstret putsar vi ner till minus -10 grader, så inte ens kyla och snö stoppar oss.

Om du vill veta mer över vad det skulle kosta för just ditt hem kan du hitta mer information i vår kalkylator på denna webbplats.

Hemstädning

När du beställer vår hushållsnära tjänst hemstädning bestämmer du själv hur ofta du vill städhjälp. Du kan välja på allt från en gång i veckan till en enstaka gång. Våra städabonnemang är utan bindningstid och har endast 30 dagars uppsägningstid. Dessutom kan du alltid avboka en tid eller omboka till en annan dag i vår kundportal.

När du beställer hemstädning från oss får du en personlig städhjälte som kommer hem till dig och städar. Endast när din städhjälte är sjuk får du en ersättare.

Vi vet vilket stort förtroende det är att få städa i ett hem. Därför har vi utarbetat våra säkerhetsrutiner kring nycklar, avtal och sekretess i enlighet med Svenska Stöldskyddsföreningen (SSF), vilket du kan läsa mer om längre ner på sidan.

Här kan du läsa mer om hemstädning. I vår kalkylator kan du dessutom ta reda det exakta priset för just din bostad.

Flyttstädning

Om du någon gång har flyttat vet du att den gamla bostaden måste städas grundligt innan de nya ägarna kan flytta in. Det vill säga, du måste rensa golvbrunnen, putsa fogarna och dammtorka bakom frysen. Om du har flyttat vet du att det alltid tar längre tid än vad man först tror, och att det finns damm på de mest udda ställena. Spara tid och beställ din flyttstädning från oss på Städhjältarna. Mer exakta detaljer kring vad som ingår samt vad det kostar hittar du här.

Storstädning

Självklart behöver du inte flytta för att få en grundlig städning av ditt hus. Städhjältarnas storstädning är betydligt mer omfattande än en vanlig hemstädning. Här rensar vi golvbrunnen, städar ventiler och rengör fläktfiltret, för att bara nämna några saker som ingår utöver den vanliga hemstädningen.

Storstädning är kanske inte något du vill ha varje vecka men om du har ett  städabonnemang går det alltid att byta din vanliga hemstädning mot en storstädning. Det går lika bra att beställa en storstädning en enstaka gång. Här kan du få reda på mer kring storstädning och dess pris.

Hur ofta ska man egentligen städa?

Att städa regelbundet är viktigt för både det psykiska välbefinnandet och hälsan. Hur ofta man ska städa beror helt och hållet på vad du ska städa, men här kommer några enkla riktlinjer.

Varje dag

Det kan låta tufft att städa varje dag men här rör det sig enbart om hemmets mest använda ytor. Det kan till exempel handla om att torka av spisen och ta bort matrester från diskhon.

Varje vecka

Varje vecka är det bra att städa hela hemmet. Det inkluderar att dammtorka hemmets ytor, dammsuga och moppa, samt rengöring av toalett och handfat.

Varje 3-6 månader

Minst en gång i halvåret bör man komplettera den vanliga städningen med en storstädning. Här bör du putsa fönster, rensa golvbrunnen och städa på de ställen som vanligtvis glöms bort.

Vi finns i Stockholm och Uppsala

Städhjältarna erbjuder alla våra tjänster i Uppsala och Stockholm. Många av våra kunder vill få en enklare vardag och beställer en eller flera av våra tjänster. Det är sällan så dyrt som man kan tro, eftersom du betalar ungefär halva priset med RUT-avdraget.

Tid är en begränsad resurs och att beställa Städhjältarnas tjjänster är att få mer tid till annat. Fundera själv över vad du hade gjort med de fyra extra timmarna i veckan som städtjänst hade sparat dig. Eller hur mycket bättre du hade mått av att slippa ha dåligt samvete över att städningen inte blir av.

När du dessutom någon av Sveriges största städer förstår vi hur många andra saker det finns att göra, som är betydligt roligare. Kanske vill du ha tid till att gå på Gröna Lund, gå ut på restaurang eller helt enkelt ha mer tid i vardagen. De pengarna är du lägger på hushållsnära tjänster är kanske med mest välinvesterade pengarna för en enklare vardag.

Vi anpassar oss efter dig

Du är viktig för oss. Därför erbjuder vi våra tjänster måndagar till lördagar, från morgon till kväll. Vi vill att du ska kunna få stöd med städningen den dag och tid som passar dig bäst.

Om du har ett städabonnemang av oss sker nyckelhanteringen så som du vill. Välj mellan tre alternativ: Extranyckel, att vara hemma vid städtillfällets början och slut eller att vi kommer överens om en plats där nyckeln överlämnas inför varje städtillfälle. Valet är helt och hållet ditt, utifrån vad som känns bäst för dig.

Du betalar halva priset med RUT-avdraget

RUT-avdraget är en skattesubvention som gör att du enbart betalar halva kostnaden av arbetstiden på hushållsnära tjänster. På städmaterial betalar du hela priset. I sammanhanget blir den summan marginell.

Att använda RUT-avdraget är enkelt. På din faktura kommer du få priset med RUT-avdraget inkluderat. Vi på Städhjältarna söker sedan RUT-avdraget åt dig. När det beviljas kommer det sedan förtryckt på din deklaration.

För att vara berättigad till RUT-avdrag behöver du bo i bostaden där städningen utförs, vara över 18 år och betala skatt i Sverige.

Den sammanlagda gränsen för RUT-och-ROT-avdrag är 75 000 kr per person och år och för att beviljas RUT-avdrag måste du betala tillräckligt mycket skatt. Om du är osäker på hur mycket RUT-avdrag du har rätt till kan du kontrollera det på Skatteverkets hemsida.

5 anledningar att köpa hushållsnära tjänster

1. Mer tid med familjen

Den tid du sparar på att köpa våra tjänster kan du lägga på att umgås med din familj. Känn lugnet över att få mer tid till familjen.

2. Slipp det dåliga samvetet

Städningen är något vi lätt skjuter upp när det kommer andra saker i vägen. Med våra tjänster slipper du det dåliga samvetet. Hemmet ska vara en plats där du kan slappna av, inte ett ställe där du blir påmind om allt som behöver göras. Dessutom slipper du panikstäda nästa gång du ska ha gäster.

3. En enklare vardag

Ett moment mindre gör vardagspusslet lättare. Därför är vi så glada över att våra tjänster bidrar till mindre stress.

4. Mycket för pengarna

Det ska inte kosta skjortan att få stöd i vardagen. När du anlitar Städhjältarna får du fantastisk service till ett ännu bättre pris.

5. Vanligare än du tror

Det finns en ibland en bild om att det enbart är de rika som beställer våra tjänster och att det är något skamligt att göra det. Så är det inte alls! Det är betydligt vanligare än vad man tror att beställa hushållsnära tjänster för att få stöd i vardagen.

Exempel på jobb vi utför

Semesterservice

Semester är härligt! Men det är också en del att ordna innan man reser bort. Med vår semesterservice har du någon som tar in posten, vattnar blommorna, matar katten – ja, allt för att hemmet ska kännas trevligt att komma hem till igen.

Matinköp & ärenden

Har du telefonen full av att göra-listor eller post it-lappar överallt? Oavsett, lämna dina listor till oss, så återvänder vi med fyllda matkassar och avklarade sysslor såsom posten, apoteket och andra ärenden utanför hemmet.

Tvättning & strykning

Inget mer kaos i tvättstugan! Vi tar oss gärna an dina tvätt- och strykhögar, hur små eller stora de än är. Vi följer alltid tvättanvisningar, sorterar och viker tvätten samt stryker den, inklusive skjortor – så som just du vill att de ska strykas.

Djuprengöring

Både hus och människor mår bra av en rengöring på djupet. Vi rengör sängar, mattor och möbler för att minska mängden allergener och kvalster i ditt hem. Vi kan också få bort oönskade dofter, rensa vattenlås och annat inom grovrengöring.

Öppna landet

Både hus och människor mår bra av en rengöring på djupet. Vi rengör sängar, mattor och möbler för att minska mängden allergener och kvalster i ditt hem. Vi kan också få bort oönskade dofter, rensa vattenlås och annat inom grovrengöring.

Trädgårdsarbete

Både hus och människor mår bra av en rengöring på djupet. Vi rengör sängar, mattor och möbler för att minska mängden allergener och kvalster i ditt hem. Vi kan också få bort oönskade dofter, rensa vattenlås och annat inom grovrengöring.

Många positiva sidor med Städhjältarna

Vår bransch är tyvärr inte känd för att vara den bästa. Dåliga anställningsvillkor, giftiga rengöringsmedel och svartarbete är vanligt förekommande. Det är tråkigt men vi tror att dessa sidor av branschen går att förändra. Därför verkar vi på Städhjältarna för en bättre bransch. Det gör vi på många flera sätt.

Kollektivavtal

För oss på Städhjältarna är det en självklarhet att våra anställda har har det bra. Vi har omsorg om vår personal och erbjuder kollektivavtal med friskvårdsbidrag.

Miljöengagemang

Vi är ett miljöcertifierat företag enligt en standard som heter ISO 14001. Det innebär att vårt miljöarbete har blivit granskat utifrån. Vi jobbar långsiktigt och strävar hela tiden efter att bli bättre.

Att välja rengöringsmedel som är skonsamma för både miljö och människa är en självklarhet för oss. Därför använder vi endast rengöringsmedel märkta med “Bra miljöval” eller annan miljömärkning. Dessutom får alla våra städhjältar en intern utbildning i hur man städar miljövänligt. Vi strävar också efter klimatsmarta transporter. När du beställer våra tjänster kan du vara säker på att vi tar hänsyn till miljön på bästa sätt.

Säkerhetsrutiner

Våra säkerhetsrutiner är utarbetade tillsammans med Svenska Stöldskyddsföreningen. Vi kan av förklarliga skäl inte dela med oss av alla våra rutiner kring våra tjänster men några saker brukar vi vara noga med att lyfta fram:

Om man vill jobba hos oss är det en självklarhet att man skriver på sekretessavtal. Vi vet vilket ansvar det är att städa i ett hem. Du kan vara trygg med att personliga uppgifter om ditt hem inte sprids vidare.

Vi genomför också alltid en kontroll ur belastningsregistret innan vi ska anställa en ny medarbetare. Vår personal är fantastisk och man får inte bli en städhjälte om man tidigare varit dömd för stöld etc.

Som vi tidigare har nämnt sker nyckelhanteringen helt på dina villkor och även här är våra säkerhetsrutiner utarbetade med Svenska Stöldskyddsföreningen (SSF).

Kundportal

När du blir kund hos Städhjältarna får du tillgång till vår kundportal. Där finns alla dina fakturor samlade på ett ställe för att det ska bli så smidigt som möjligt för dig.

Ansvarsförsäkring

Vad gör man när något går sönder? Ibland är olyckan framme, även fast ingen önskar det. Därför har vi en ansvarsförsäkring som täcker skador upp till 10 miljoner. När du anlitar våra tjänster kan du vara trygg med att du blir kompenserad på rätt sätt om det värsta skulle hända.

Det bästa av tre världar

På Städhjältarna kombinerar vi det bästa av tre världar. Vi erbjuder humana priser på våra tjänster, bra kollektivavtal och ett långsiktigt miljöarbete. Det ska inte kosta en förmögenhet att få en enklare vardag. Vi värnar dessutom om vår fantastiska städhjältar som varje dag ser till att det blir strålande rent. Det är tyvärr inte en självklarhet och därför är vi stolta över att kunna erbjuda bra villkor för anställda och bra priser till dig som kund.

Har du fler frågor? Vi svarar!

Om du har fler frågor kring våra hushållsnära tjänster är du alltid välkommen att kontakta oss. Vår kundservice är öppen alla vardagar mellan 9:00-18:00 och du kan kontakta oss på både telefon och mail. Ingen fråga är för liten för oss!

Behöver ni hjälp med hushållsnära tjänster?
Anlita Städhjältarna

Låt Städhjältarna hjälpa er med era vardagsbehov så att ni kan lägga er tid på roligare saker!

Information

Covid-19

Vi på Städhjältarna gör allt för att du ska känna dig trygg med oss som leverantör. Våra kunders och medarbetares trygghet är vår högsta prioritet och vi har sedan utbrottet av viruset covid19 följt utvecklingen noga. Så här arbetar vi:

Att vara kund