Lägre pris med RUT-avdraget

RUT-avdraget är en skattesubvention, ett avdrag, som gör att du endast betalar halva kostnaden för utfört arbete. RUT-avdraget står för Rengöring, Underhåll och Tvätt. Det är också hushållsnära tjänster inom dessa områden som rut-avdraget gäller. RUT-avdrag kan du få för tjänster så som:

Alla tjänster hos Städhjältarna är berättigade till RUT-avdrag. Oavsett om du det gäller flyttstädningen, eller någon av våra andra tjänster kan du utnyttja RUT-avdraget när du anlitar Städhjältarna.

RUT-avdraget innefattar arbetskostnaden och inte materialkostnaden. Det innebär att du inte har rätt till 50% avdrag på städmaterial. Lyckligtvis är städmaterial inte det dyraste här i världen.

ROT-avdraget, RUTs tvilling

ROT-avdraget är också en skattesubvention för privatpersoner. ROT är en akronym för Reparation, Ombyggnad och Tillbyggnad. Om du behöver renovera ditt hus är det alltså ROT-avdraget du ska nyttja dig av, och inte RUT-avdraget. Man kan säga att ROT är RUTs tvilling, men att den omfattar andra typer av tjänster.

Maximalt 75 000 per år och person

Den sammanlagda summan som man kan få avdrag för är 75 000 kr per person och år. Det gäller då för både ROT-avdrag och RUT-avdrag.

Ett exempel:
Du har utnyttjat ROT-avdrag för 50 000 kr. Då kan du maximalt få 25 000 kr för RUT-avdrag.

Det är viktigt att betona att maxsumman gäller per person och inte per bostad. Är ni två vuxna personer, som båda bor i en bostad, har ni alltså båda rätt att utnyttja RUT-avdraget på den bostaden. Den sammanlagda summan för ROT-och-RUT-avdrag för en bostad, där två personer bor, är alltså 150 000 kr.

På Skatteverkets hemsida kan du enkelt se hur mycket du har kvar av RUT-och-ROT-avdraget.

Att deklarera blir enkelt

Det är vanligt att fundera på exakt vad flyttstädningen kostar. Vårt tips är därför att du använder vår kalkylator, där du kan se priset för att flyttstäda just din bostad. Den hittar du här.

Vem är berättigad till RUT-avdrag?

För att vara berättigad till RUT-avdrag ska du vara över 18 år och betala skatt i Sverige.

Du ska också bo i den bostad där tjänsten utförs, antingen på hel- eller-deltid. Därför kan du även få RUT-avdrag för städning av din sommarstuga.

Det finns ett undantag till regeln om att du ska bo i bostaden där städning eller annan tjänst genomförs. Undantaget gäller om du betalar för städning av dina föräldrars hus. Då kan du vara berättigad till RUT-avdrag, trots att du inte bor i bostaden.

Information

Covid-19

Vi på Städhjältarna gör allt för att du ska känna dig trygg med oss som leverantör. Våra kunders och medarbetares trygghet är vår högsta prioritet och vi har sedan utbrottet av viruset covid19 följt utvecklingen noga. Så här arbetar vi:

Att vara kund