Storstädning

Ibland kan det behövas en ordentligt utförlig storstädning hemma, speciellt vid våren/hösten eller om det helt enkelt var länge sedan det städades.

Att Storstäda behövs ibland

Storstädning till ett riktigt bra pris!

Ibland kan det vara skönt att få professionell hjälp för att angripa alla små detaljer. Våra erfarna Städhjältar går in på djupet och tar hand om det där som aldrig riktigt blir av.

Vår Storstädningstjänst är ett mellanting mellan den vanliga hemstädningen och flyttstäd som normalt erbjuds av städfirmor i Stockholm och runt om i landet. Oavsett du vill ha hjälp med storstädning hemma eller på din arbetsplats hjälper vi dig att utföra det grundliga arbete som krävs för att hålla rent under en längre tid. Extra tjänster, såsom rengöring av hushållsmaskiner och bortforsling av lösa prylar till sopsortering går såklart att få mot en tilläggsavgift. Som vanligt anstränger vi oss alltid till det yttersta för att göra våra kunder så nöjda som möjligt med slutresultatet!

Unna dig en riktig grovstädning idag – och om vi kan hjälpa dig med ytterligare tjänster, berätta precis vad du behöver så lägger vi till det. Enkelt, smidigt, och så skönt att äntligen få det gjort!
Loading
Storstädning

Storstädning

Storstädning. Ett ord som många avskyr mer än pesten. Det är betydligt mer omfattande än en vanlig veckostädning, annars är det ingen storstädning. Med andra ord innebär det att du behöver städa på ställen som du har glömt att de överhuvudtaget existerade. När rensade du golvbrunnen senast till exempel?

Men som tur är finns det en enkel lösning. Beställ din storstädning av oss på Städhjältarna. Du får se ditt hem bli skinande rent, samtidigt som du sparar tid. Dessutom är är det otroligt prisvärt, tack vare RUT-avdraget. Ta tag i problemet redan idag, och boka en tid.

Vad ingår i en storstädning?

Hur skiljer sig en storstädning egentligen från flyttstädning och hemstädning? Hos oss på Städhjältarna erbjuder vi alla tre tjänsterna samt fönsterputsning. Till stor del liknar de olika tjänsterna varandra, men på några punkter skiljer de sig åt.

I en hemstädning rengör vi alla ytor i varje rum, dammsuger och moppar golv. Den vanliga veckostädningen helt enkelt, där du enkelt kan lägga till rengöring av ugn en enskild vecka, om det skulle behövas. Här kan du läsa mer om hemstädning.

En flyttstädning sker istället när du flyttar från huset. När du flyttar måste du enligt lag genomföra en grundlig rengöring av din gamla bostad, innan de nya ägarna ska flytta in. Det är något som är enormt tidskrävande som privatperson. Finns det något tråkigare än att städa varenda vrå av huset när det enda du vill göra är att flytta in i ditt nya hus? Här kan du läsa mer om flyttstädning.

Storstädning är det perfekta alternativet mellan hemstädning och flyttstädning. För det mesta räcker det som ingår i den vanliga veckostädningen. Men det samlas damm och smuts även i golvbrunnen, i kylskåpen och i fogarna på badrummet. Och du behöver inte vänta tills du flyttar ut, för att få de rengjorda. Istället kan du anlita våra städhjältar för en storstädning.

En storstädning är helt enkelt det perfekta komplementet till den vanliga hemstädningen.

Några saker som ingår i storstädning, men som inte ingår i en hemstädning är:

Storstädning på dina villkor

Våra kunders flexibilitet är viktigt för oss på Städhjältarna. Därför erbjuder vi städning sex dagar i veckan, från morgon till kväll. Du kan helt fritt bestämma när det passar dig bäst att få storstädning.

Om du redan är befintlig kund hos oss på Städhjältarna och vi har en extranyckel till ditt hem behöver du inte vara hemma vid städtillfället. Istället kan du komma hem och se ditt hem, skinande rent.

Det går minst lika bra att beställa storstädning en enskild gång. Eftersom vi inte har en extranyckel hem till dig behöver du då vara hemma i början och slutet av städtillfället.

Storstädningen går alltid att anpassa efter dina önskemål. Vår modell består av en storstädning standard, med möjlighet till att lägga till städmoment. Det kan till exempel röra sig om städning av en inglasad balkong. Det är något som alla inte har och som vi därför har valt att ha som ett tillägg. Om du inte har en balkong behöver du inte betala extra, samtidigt som du som har balkong enkelt kan få den städad. En storstädning på dina villkor helt enkelt. Andra saker som du enkelt kan lägga till är:

Storstädning i Stockholm, Uppsala och Söderhamn

Vi på Städhjältarna har lång erfarenhet av att städa och erbjuder våra tjänster i Stockholm, Uppsala och Söderhamn.

Alla våra kunder är 100% nöjda

Med vår Nöjd Kund-garanti kan vi vara trygga med att våra kunder är 100% nöjda. Om du, mot förmodan, skulle vara missnöjd med ett städmoment kan du kontakta oss. Då kommer vi ut och åtgärdar städmomentet kostnadsfritt.

Vår ansvarsförsäkring täcker också skador upp till 10 miljoner kronor. Om olyckan skulle vara framme kan du vara trygg med att du blir kompenserad på rätt sätt.

Förberedelser inför en storstädning

En storstädning är inte något man gör varje dag och för att våra städhjältar ska kunna göra ett så bra jobb som möjligt så behöver du förbereda några små saker. Det handlar till största del om att plocka undan lösa föremål och förbereda kyl, frys och fönster.

Detta gör du för att underlätta för våra städhjältar att komma åt att städa överallt. Det kan till exempel handla om att plocka undan på vardagsrumsbordet och se till att det inte ligger något på golvet.

Det är viktigt att plocka ner gardiner så att våra städhjältar kan putsa dina fönster både in-och-utvändigt. Hör av dig till oss om du inte har möjlighet att plocka ner dina gardiner själv, så kan det lösas mot en extra kostnad.

När frys och kyl väl ska rengöras är det viktigt att du har flyttat ut de minst 50 cm från väggen så att vi kan komma åt att rengöra även på baksidan. På grund av våra försäkringar har vi tyvärr inte möjligheten att flytta ut dem åt dig.

Vid en storstädning ingår en rengöring av kyl och frys, både ut och invändigt. För att det ska vara möjligt behöver kyl och frys vara avfrostade i förväg och kontakten behöver vara utdragen.

3 saker som är bra att veta om vår storstädning

Här är tre saker som är bra att veta kring bokningen av storstädningen. Om du har några fler frågor är du alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst, antingen på mejl eller via telefon. Kundtjänsten är öppen måndag till fredag, mellan 9:00-18:00

Av-och-ombokning

Om du av någon anledning behöver avboka eller omboka storstädningen behöver du göra det 72 h innan den ska genomföras. Om du behöver avboka senare än det så debiteras du på 50% av kostnaden. Behöver du istället omboka städtillfället så debiteras du på en administrationsavgift på 500 kr.

Ingen utvändig fönsterputs under -10 grader

Vi har ingen möjlighet att putsa fönstrena utvändigt när det är under -10 grader. Då putsar vi enbart på insidan av fönstret.

Rapportera gamla skador

Om du har några tidigare skador på huset, till exempel ett fönster som inte går att öppna, är det viktigt att du informerar oss om det innan storstädningen påbörjas.

Detta ingår

Här ser du vad som ingår när du anlitar Städhjältarna att storstäda
ditt hem.

Fönsterputs, snickerier, ventiler i rummet, element, golv, innerdörrar, skåp och garderober, eluttag och strömbrytare.
Fönsterputs, snickerier, ventiler i rummet, element, golv, innerdörrar, skåp och garderober, eluttag och strömbrytare.
Fönsterputs, snickerier, ventiler i rummet, element, golv, innerdörrar, skåp och garderober, eluttag och strömbrytare.
Toalettstol, tvättställ, badrumsskåp, rör, badkar, badkarsfront och under badkar. Golv, golvbrunn, kakelväggar, och ventiler.
Spis, diskbänk, skåp, väggar och golv. Fönsterputs, kyl/frys, snickerier.
Avdammning och dammsugning av möbler.
Ett storstädningscertifikat lämnas över de moment som har gjorts efter varje utförd storstädning. Vår nöjd-kundgaranti innebär att om ni mot förmodan inte vara nöjda med ett visst moment i städningen, åtgärdas detta.

Tilläggstjänster

Följande punkter ingår ej eller debiteras extra, läs våra villkor för fullständing information om vad som ingår, inte ingår och vad som debiteras extra.
Användning av skurmaskin vid väldigt smutsiga golv ingår ej i priset och debiteras extra om det behövs.
Golvbehandling såsom vaxning eller polering av golv med polish ingår EJ och debiteras extra om det önskas.
Städning av Hushållsmaskiner (som tvättmaskin, torktumlare och diskmaskin) ingår ej i priset, och debiteras extra om det önskas.
Bortforsling av lösa saker som ska slängas ingår EJ i priset och debiteras extra per timme.
Städning av inglasad balkong ingår EJ i priset och debiteras extra.
Vi utför Endast avfläckning av synliga fläckar.

Se ditt hem bli strålande rent

Du kanske fortfarande inte är helt övertygad om att du ska beställa storstädning. Är det verkligen värt pengarna? Vi tänkte därför gå igenom vad det innebär att storstäda köket, hemmets kanske mest använda rum?

I en storstädning ingår följande:

Tänk själv hur lång tid det skulle ta för dig att städa varenda vrå av köket  Att städa bakom elementen, rengöra fläktfiltret och torka av skåpen invändigt är inte det man gör varje dag. Och vi förstår dig. Det finns ju så mycket roligare saker att göra än att ägna kvällen åt våttorka golv och städa bakom frysen. Och livet är för kort för att inte ha roligt.

Tur då att RUT-avdraget finns, som gör att städtjänster har ett extra förmånligt pris.

Ett miljöarbete som håller

Rengöringsmedel innehåller ofta starka kemikalier, som kan vara skadliga för både miljön och människan. Dessutom vet vi inte de långsiktiga konsekvenserna av att kemikalier kommer ut i vår miljö. Det är allvarligt och oroande. Kemikalierna kan sitta kvar under en lång tid i hemmet, och du får i dig dem via luften. För våra städhjältar, som städar varje dag, vill vi inte att de ska utsättas för höga koncentrationer av farliga kemikalier.

Därför tar vi ansvar för att städningen sker på ett miljövänligt sätt. All vår personal får en intern utbildning i hur man städar miljövänligt. Vi är också noggranna med att enbart välja rengöringsmedel som är märkta med “bra miljöval” eller annan form av av miljlömärkning.  Miljömärkningen innebär att rengöringsmedlet inte innehåller farliga kemikalier och är skonsamma mot människa och miljö.

Detta är bara några av våra rutiner som gör oss till ett miljöcertifierat företag. Det är inte bara vi på Städhjältarna som tycker att vi gör ett miljövänligt arbete. Vi har också valt att certifiera oss enligt miljöstandarden iso 14001. Det innebär att vi har blivit granskade av en extern aktör, och blivit godkända. När vi säger att vi städar miljövänligt kan du vara trygg med att vi menar det vi säger.

Vårt miljöengagemang är långsiktigt och vi strävar hela tiden efter att bli bättre.

Bra villkor och trygga rutiner

Våra kunders säkerhet är av högsta vikt för oss. Därför har vi utarbetat våra rutiner i enlighet med Svenska Stöldskyddsföreningen (SSF). Du ska känna dig 100% trygg när du anlitar Städhjältarna. Förtroendet att städa i ditt hem tar vi på största allvar. Våra säkerhetsrutiner är ett omfattande arbete, men några saker vi gärna lyfter fram är:

Sekretessavtal

För oss är det en självklarhet att våra anställda skriver på ett sekretessavtal innan de påbörjar sin anställning hos oss. Vi värnar om din integritet och säkerhet och därför är all information om ditt hem sekretessbelagt.

Utdrag ur belastningsregistret

Innan anställning begär vi alltid ut ett utdrag ur belastningsregistret. Du som kund ska vara trygg med att vi känner vår personal!

Kollektivavtal

En del av medias rapportering handlar tyvärr om dåliga villkor och smutsigt arbete, vilket är vanligt förekommande i vår bransch. Det är något vi vill ändra på. Därför är det en självklarhet för oss att erbjuda kollektivavtal med bra villkor. Alla våra anställda har till exempel friskvårdsbidrag.

Hos oss på Städhjältarna kombinerar vi det bästa av tre världar. Bra priser, bra service och bra rutiner kring miljö och säkerhet. Det ska inte kosta skjortan att få en enklare vardag. Upplev skillnaden när huset blir strålande rent. Boka storstädning redan idag!

Behöver ni hjälp med storstädning?
Anlita Städhjältarna

Låt Städhjältarna hjälpa er med era städbehov så att ni kan lägga er tid på roligare saker!

Information

Covid-19

Vi på Städhjältarna gör allt för att du ska känna dig trygg med oss som leverantör. Våra kunders och medarbetares trygghet är vår högsta prioritet och vi har sedan utbrottet av viruset covid19 följt utvecklingen noga. Så här arbetar vi:

Att vara kund